Regel het Via Mij

HR sparringpartner voor directie en management

HANDS-ON en gedreven HR-professional

Waarvoor schakel je
Via Mij in?

Ik ondersteun management en directie bij de inrichting en uitvoering van het personeelsbeleid op een professionele maar zeker ook praktische manier. Als sparringpartner voor management en directie komen we samen altijd tot de beste oplossing, rekening houdend met alle (juridische) voorwaarden. Ik wil graag het beste uit mezelf, maar zeker ook uit anderen halen.

Om dat laatste te kunnen realiseren zijn een goede werksfeer en gemotiveerde medewerkers van essentieel belang. Goed vastgelegde richtlijnen en procedures, een loket voor alle HR-vragen, en de juiste begeleiding in de diverse loopbaanfases dragen hieraan bij.

Als ondernemer wil je het beste uit je team halen. Focus je daarom op het inspireren van je medewerkers en vergroot hun werkgeluk. Als alle HR-processen op orde zijn kan dat. Goed werkgeverschap kost tijd. Ik besteed hier samen met jullie graag mijn tijd, en kennis aan.

Ik werk op interimbasis maar ben ook in te huren voor advies en/of uitvoering op uurbasis. 

Wat kan ik betekenen?

HR-beleid

HR-beleid is onlosmakelijk verbonden met de organisatiedoelstelling. Alle neuzen dezelfde kant op. Door verschillende personeelsinstrumenten op de juiste manier in te zetten, kunnen zowel de organisatie als de medewerkers optimaal tot ontwikkeling komen. Via Mij ondersteunt organisaties bij het adviseren over het HR-beleid en ondersteunen bij de implementatie ervan, maar ook bij individuele zaken zoals ontslag, re-integratie, opleiding, outplacement of loopbaantrajecten.

Help medewerkers zich te ontwikkelen zodat ze blijven passen bij de onderneming. Maar als het niet meer werkt, neem dan op een goede manier afscheid.

Recruitment

De juiste mensen vinden en verbinden aan de organisatie maakt dat je kunt groeien en is een belangrijk deel van het HR-beleid.

Recruitment doe je er niet even bij, het heeft aandacht nodig. Vacatures opstellen en plaatsen, doelgroep bepalen, netwerken, contacten onderhouden met externe leveranciers, selectie en gesprek, het kost allemaal veel tijd. En als het je core business niet is kan het zomaar gebeuren dat je niet de juiste vrouw of man op de juiste plek krijgt. Gevolg; onbalans en extra kosten.

Door mijn jarenlange ervaring ben ik de aangewezen persoon om deze zorgen uit handen te nemen.

Verzuim

Een preventief verzuimbeleid en aandacht voor je medewerkers is essentieel, op deze manier kun je voortijdige problemen of overbelasting signaleren. Wanneer het niet gelukt is uitval te voorkomen, is het zaak om de begeleiding tijdens het verzuim zo optimaal mogelijk te verzorgen. Hierdoor is de kans op volledig herstel het grootst, ook zal de medewerker sneller weer in staat zijn om het werk te hervatten. Hiermee beperk je de kosten van verzuim.

Voor de samenwerking is het vaak beter de ziekteverzuimbegeleiding door een extern persoon te laten doen. Regel het daarom Via Mij en ik neem de zorg(en) uit handen.

Bovenstaande is een beknopte opsomming van de dienstverlening van Via Mij.

Referenties

Diane Achterhuis

HR adviseur (2009-2021), Kaltenbach Hengelo

“Ze is een fijne sparringpartner op het gebied van verzuim, duurzame inzetbaarheid, competentiemanagement, etc. Mede door de inzet van Marion zetten we sneller stappen richting gedegen HR beleid. Marion is pro actief en ontzorgt. Ik kan iedereen aanbevelen om Marion in te schakelen.”

Stefan Kok

Eigenaar Loods Business B.V. / Interim Operations Manager Kaltenbach Hengelo

“Met Marion heb ik samengewerkt aan een volledige transformatie van een voorraad gestuurde naar een project gestuurde organisatie. Hierin ondersteunde Marion de organisatie in het vormgeven en uitvoeren van het personeelsbeleid. Van reorganiseren, herplaatsen tot het ontwikkelen van medewerkers.”

Stephan Toxopeüs

Managing Director (CEO), Kaltenbach Hengelo

“Marion is naast professioneel ook erg betrokken. Een persoon met mensen kennis, een open en doelgerichte aanpak die je los kan laten in je organisatie. Een waardevolle sparringpartner op het gebied van mensen, structuur, beleid, samenwerking en motivatie.”